Το επώνυμο Γιαννούλης προέρχεται από τη σωματική διάπλαση κάποιου προγόνου αυτής της οικογενείας. Είναι δηλαδή σωματικό επώνυμο. Η οικογένεια αυτή πρέπει να είναι ντόπια στην καταγωγή και να ανήκει στην ομάδα της παλιάς Πιπιλίστας και όχι της Κιουτσούκ Πιπιλίστας, και είναι μέσα στην ομάδα που αγόρασαν το χωριό. Ανήκει στις Γκραίκικες οικογένειες του χωριού και ήταν η πιο ευκατάστατη από αυτές λόγω των γεωργικών κτημάτων που ανέρχονταν σε πολλά στρέμματα γης. Ο πρώτος Γιαννούλης που γνωρίζουμε είναι ο Παναγιώτης που γεννήθηκε περίπου το 1860, σύζυγος του ήταν κάποια Αναστασία (Τσιάτσια).

Ο συγγραφέας Ι. Καραγιάννης στην λίστα των ονομάτων του χωριού μας αναφέρει και άλλα δυο άτομα με το επώνυμο Γιαννούλης, τον Θωμά και το Νάσιο, που ενδέχεται να ήταν της ίδιας οικογένειας που μετοίκησαν στη Βλάστη και ίσως απόγονοι τους να είναι οι οικογένειες Μπαλαχτσή που ζουν σήμερα στην Πτολεμαΐδα και το Μηλοχώρι, καθώς οι απόγονοί τους λένε πως παλιότερα το επώνυμό τους ήταν Γιαννούλης.

Ο Παναγιώτης Γιαννούλης με τη σύζυγό του Αναστασία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, την Ελένη (Λιγκούσιω) σύζυγος Μ. Παράσχου, την Δέσπω (Δεσπούλω) σύζυγο Θ. Ζδούκου και την Βασιλική (Κούλα) σύζυγο Κ. Παπαθανάση από το Σισάνι και το Δημήτριο (Τάκη) που είχε σύζυγο την Αλεξάνδρα Γ. Βράνα και απέκτησαν τρία παιδιά, την Κατίνα, το Γιάννη που είναι παντρεμένος με την Κατίνα Τώνια και έχουν δυο κόρες, την Αλεξάνδρα και τη Δήμητρα, και την Αναστασία, σύζυγο Ιωάννη Γκάλφα.


 ΠΙΣΩ 

Γρήγορη Ενημέρωση


Το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών 25/6/23 ....
περισσότερα

Στις 6 Αυγούστου ο ορεινός αγώνας στα Νάματα....
περισσότερα

Το αφιέρωμα από το agiotopia.gr της Ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής
περισσότερα

Ηλεκτροδότηση στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Ναμάτων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
περισσότερα

Μια νέα έκδοση από τις εκδόσεις "Ταξιδευτής" του συγχωριανού μας Δημήτρη Παράσχου. Η παρούσα μελέτη - έρευνα είναι αποτέλεσμα εικοσάχρο­νης και πλέον αναζήτησης για ένα θέμα που στις μέρες μας και μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως πρακτική σημασία.
περισσότερα

Νέο βίντεο. Οδοιπορικό Ναμάτων 2020
περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση
"Ναματιανές ντοπιολαλιές και δοξασίες στα Νάματα Βοΐου - Κοζάνης" στα πλαίσια των γιορτών Πέλεκον της Αναστασίας Παπαθωμά
περισσότερα