Η οικογένεια αυτή είναι βορειοηπειρωτικής καταγωγής και οι ρίζες της είναι από το χωριό Φράσιαρη που εξαναγκάστηκε με τα γεγονότα των Τουρκαλβανών να εγκαταλείψει την πατρώα της γη το 1770 και ύστερα από περιπλάνηση και ταλαιπωρία πολλών ετών περί τα εξήντα, άγνωστο πως, βρέθηκε και αυτή όπως τόσες άλλες στο χωριό μας, το οποίο εγκατέλειψε και αυτό πριν το 1940. Σημάδι από το πέρασμά της από εδώ ήταν ένα μεγάλο κεντρικό οικόπεδο στο κέντρο του δώθε Μαχαλά, το οποίο οι απόγονοί της πούλησαν στη Στέλλα Γεωργίου Χαλδούπη, κτίζοντας αυτή μια ωραία διώροφη οικοδομή. Για την παραπάνω οικογένεια δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα, διότι εκτός του ότι εγκατέλειψε το χωριό πριν από πάρα πολλά χρόνια, έχασε και την επαφή της μ’ αυτό. Ο πιο παλιός που γνωρίζουμε της παραπάνω οικογενείας είναι ο Απόστολος, ο οποίος γεννήθηκε περί το 1890 και η σύζυγός του ήταν κόρη του Ιωάννη Σιλιάφη. Ο Απόστολος (Λοχίας) είχε τρεις γιους: το Γιάννη, το Στέργιο και το Νίκο, είχε όμως και μια κόρη τη Μαρίκα, που είχε σύζυγο τον Αθανάσιο Κίκη (Παπατσίνα) από τη Βλάστη, και απόγονοι της παραπάνω οικογένειας ζουν στη Θεσσαλονίκη και στη γύρω περιοχή και τη Λάρισα.


 ΠΙΣΩ 

Γρήγορη Ενημέρωση


Το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών 25/6/23 ....
περισσότερα

Στις 6 Αυγούστου ο ορεινός αγώνας στα Νάματα....
περισσότερα

Το αφιέρωμα από το agiotopia.gr της Ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής
περισσότερα

Ηλεκτροδότηση στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Ναμάτων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
περισσότερα

Μια νέα έκδοση από τις εκδόσεις "Ταξιδευτής" του συγχωριανού μας Δημήτρη Παράσχου. Η παρούσα μελέτη - έρευνα είναι αποτέλεσμα εικοσάχρο­νης και πλέον αναζήτησης για ένα θέμα που στις μέρες μας και μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως πρακτική σημασία.
περισσότερα

Νέο βίντεο. Οδοιπορικό Ναμάτων 2020
περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση
"Ναματιανές ντοπιολαλιές και δοξασίες στα Νάματα Βοΐου - Κοζάνης" στα πλαίσια των γιορτών Πέλεκον της Αναστασίας Παπαθωμά
περισσότερα