Η οικογένεια Καραγώγου, είναι άγνωστης καταγωγής και προέλευσης, η εγκατάσταση της εδώ στο χωριό τοποθετείται γύρω στα 1860. Κατέχει ένα μεγάλο οικόπεδο στο κέντρο του πέρα Μαχαλά, το οποίο αγόρασε από κάποιον ονομαζόμενο Κεφάλα. Μέχρι το 1960 υπήρχε και ένα μικρό διώροφο σπίτι που ήταν μπροστά στου Μπέλλου και του Νταλαγιώργου τα σπίτια. Ο πιο μακρινός πρόγονος του Καραγώγου που γνωρίζουμε είναι ο Γιάννης, που γεννήθηκε περί το 1865 και σύζυγός του ήταν κάποια ονομαζόμενη Στεργιανή και απέκτησαν δύο αγόρια: το Νικόλαο, παντρεμένος με την Τριανταφυλλιά Διαμάντη, που απέκτησαν τέσσερεις γιους: το Γιάννη, το Γεώργιο, το Μιχάλη και έναν ακόμη δίδυμο με το Μιχάλη που αγνοώ το όνομά του. Οι απόγονοί του Νικολάου Καραγώγου ζουν σήμερα στην περιοχή του Λαγκαδά και του Σωχού. Το χωριό το εγκατέλειψαν πριν το 1940.

Δεύτερος γιος του Ιωάννη ήταν ο Δημήτριος και ήταν παντρεμένος με κάποια άγνω-στη για μας και απέκτησαν μια κόρη. Το ζευγάρι χώρισε αμέσως μετά το γάμο και αγνοούμε την τύχη μάνας και κόρης, ενώ ο σύζυγος Δημήτριος έμεινε σε όλη την υπόλοιπη ζωή του ελεύθερος και τον συντηρούσε η αδερφή του Ελένη έως ότου ζούσε. Ο Γιάννης Καραγώγος είχε και δυο κόρες: την Ελένη σύζυγο Αλεξίου Γκάτσου, και την Αναστασία (Σιάνα) σύζυγο Στεργίου Τζιοντζιόβα. Ο γνωστός στο πανελλήνιο στρατιώτης που σκο-τώθηκε στον ποταμό Έβρο το 1986 Ζήσης Μιχ. Καραγώγος, από τους Τούρκους, ήταν εγγονός του Νικολάου Καραγώγου και γιος του Μιχάλη Καραγώγου.


 ΠΙΣΩ 

Γρήγορη Ενημέρωση


Το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών 25/6/23 ....
περισσότερα

Στις 6 Αυγούστου ο ορεινός αγώνας στα Νάματα....
περισσότερα

Το αφιέρωμα από το agiotopia.gr της Ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής
περισσότερα

Ηλεκτροδότηση στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Ναμάτων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
περισσότερα

Μια νέα έκδοση από τις εκδόσεις "Ταξιδευτής" του συγχωριανού μας Δημήτρη Παράσχου. Η παρούσα μελέτη - έρευνα είναι αποτέλεσμα εικοσάχρο­νης και πλέον αναζήτησης για ένα θέμα που στις μέρες μας και μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως πρακτική σημασία.
περισσότερα

Νέο βίντεο. Οδοιπορικό Ναμάτων 2020
περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση
"Ναματιανές ντοπιολαλιές και δοξασίες στα Νάματα Βοΐου - Κοζάνης" στα πλαίσια των γιορτών Πέλεκον της Αναστασίας Παπαθωμά
περισσότερα