Ο πρώτος της παραπάνω οικογένειας είναι ο Ιωάννης, ο οποίος είναι ξέ-νος, άγνωστο από πού κατάγεται και ήρθε εδώ στο χωριό το 1910. Έγινε γαμπρός του Νικολάου Μόζα, κατοίκησε στο σπίτι του πεθερού του, το οποίο και κληρονόμησε. Παρόλο που ο Νικόλαος Μόζας είχε πολλά παιδιά, όλα αγόρια, τα οποία βέβαια όλα μετανάστευσαν στη Βλάστη και έμεινε μόνον ένας, ο Αθανάσιος, που θα μιλήσουμε σε άλλη στήλη για την οικογένεια αυτή. Ο Ιωάννης Κρεμμύδας αφού έγινε γαμπρός των Μοζαίων και πήρε το μοναδικό κορίτσι της οικογένειας αυτής, τη Μαρία, απέκτησαν τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι. Πρώτη ήταν η Καλλιόπη, δεύτερη η Γλυκερία, τρίτη η Αναστασία και τέταρτη η Τριανταφυλλιά και τελευταίος ο Αθανάσιος, του οποίου σήμερα ο γιος του Γιάννης διατηρεί ένα ωραίο καινούργιο σπιτάκι στο πατρικό του οικόπεδο και είναι ο μοναδικός απόγονος με το όνομα της οικογενείας Κρεμμύδα.


 ΠΙΣΩ 

Γρήγορη Ενημέρωση


Το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών 25/6/23 ....
περισσότερα

Στις 6 Αυγούστου ο ορεινός αγώνας στα Νάματα....
περισσότερα

Το αφιέρωμα από το agiotopia.gr της Ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής
περισσότερα

Ηλεκτροδότηση στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Ναμάτων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
περισσότερα

Μια νέα έκδοση από τις εκδόσεις "Ταξιδευτής" του συγχωριανού μας Δημήτρη Παράσχου. Η παρούσα μελέτη - έρευνα είναι αποτέλεσμα εικοσάχρο­νης και πλέον αναζήτησης για ένα θέμα που στις μέρες μας και μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως πρακτική σημασία.
περισσότερα

Νέο βίντεο. Οδοιπορικό Ναμάτων 2020
περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση
"Ναματιανές ντοπιολαλιές και δοξασίες στα Νάματα Βοΐου - Κοζάνης" στα πλαίσια των γιορτών Πέλεκον της Αναστασίας Παπαθωμά
περισσότερα