Το παραπάνω επώνυμο είναι πατρωνυμικό που προέρχεται από το Κώστας και Ντούλας = Κωνσταντούλας. Αργότερα όμως έκανε πολλά παρακλά-δια, γιατί όπως πληροφορούμαστε, η οικογένεια αυτή ήταν πολλά αδέρφια, αγόρια που ο καθένας πήρε το δικό του όνομα, αλλά ορισμένοι από αυτούς διατηρούν το αρχικό.

Πρώτα θα αναφέρω αυτούς που χρησιμοποιούν μόνο τα νέα τους επώνυμα, αυτοί είναι: Πετσάρης, Καραμούλας, Πατσίκας και Τζιούφας. Ο Τσέλας διατηρεί και τα δυο, και ο Νάνος μόνον το Κωνσταντούλας. Η οικογένεια αυτή προέρχεται από κάποιο άγνωστο χωριό της Ηπείρου και είναι καθαρή Βλαχόφωνη οικογένεια.

Από τις παραπάνω οικογένειες Κωνσταντούλα και τα παρακλάδια της στο χωριό μας παρέμεινε μόνο ένα μέρος της οικογένειας αυτής και είναι ο Τσέλας που διεκδικεί ένα μέρος του πατρικού της οικοπέδου στην κορυφή του μεσαίου Μαχαλά.

Ο Τσέλας που γνωρίζουμε της παραπάνω οικογένειας είναι ο Κωνσταντίνος γιος του Γεωργίου Κωνσταντούλα. Ήταν παντρεμένος με τη Νούμτα Σιαφαρίκα Βλαχόφωνης καταγωγής από την Αβδέλα Γρεβενών και απέκτησαν δυο αγόρια: το Γεώργιο και τον Αθανάσιο. Οι κόρες του ήταν: η Καλλιόπη, η Αρτεμισία, η Ελευθερία και η Στεργιανή.

Άλλη μια οικογένεια που κατοίκησε στο χωριό είναι αυτή του Πατσίκα. Πήγε και αυτή στη Βλάστη αλλά πολύ σύντομα μέσω Σισανίου, που εκεί άφησε ένα μέρος της, ξαναεπέστρεψε στο χωριό. Η περιγραφή της οικογενείας αυτής γίνεται σε άλλη στήλη.


 ΠΙΣΩ 

Γρήγορη Ενημέρωση


Το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών 25/6/23 ....
περισσότερα

Στις 6 Αυγούστου ο ορεινός αγώνας στα Νάματα....
περισσότερα

Το αφιέρωμα από το agiotopia.gr της Ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής
περισσότερα

Ηλεκτροδότηση στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Ναμάτων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
περισσότερα

Μια νέα έκδοση από τις εκδόσεις "Ταξιδευτής" του συγχωριανού μας Δημήτρη Παράσχου. Η παρούσα μελέτη - έρευνα είναι αποτέλεσμα εικοσάχρο­νης και πλέον αναζήτησης για ένα θέμα που στις μέρες μας και μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως πρακτική σημασία.
περισσότερα

Νέο βίντεο. Οδοιπορικό Ναμάτων 2020
περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση
"Ναματιανές ντοπιολαλιές και δοξασίες στα Νάματα Βοΐου - Κοζάνης" στα πλαίσια των γιορτών Πέλεκον της Αναστασίας Παπαθωμά
περισσότερα