Η οικογένεια Χαλδούπη κατά τους απογόνους της κατάγεται από το Πολυνέρι ή από το χωριό Ζιάκα (Τίστα) και είχε κάποια μακρινή συγγένεια με την οικογένεια Γούλα. Όποια όμως εκδοχή και αν πάρουμε η διαφορά είναι μικρή. Ο πρώτος της παραπάνω οικογένειας ήταν ο Κώστας που με τα γεγονότα του Ζιάκα Κλεφταρματολού των Γρεβενών εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του και να βρει και αυτός, όπως τόσοι άλλοι χωριανοί μας, καταφύγιο στα Νάματα. Η άφιξή του εδώ χρονολογείται μετά το 1855, είχε σύζυγο τη Χρύσω αγνώστων λοιπών στοιχείων και γνωρίζουμε πως είχαν δύο γιους το Γεώργιο και το Ζήση και μια θυγατέρα την Ειρήνη (Ρίνα), τη σύζυγο του Γεωργίου Μητράκου (Νταλαγιώργου).

Ο πρώτος γιος του πρέπει να ήταν ο Γεώργιος, είχε σύζυγο τη Γλυκερία Ι. Διαμάντη και είχαν μια κόρη, τη Βασιλική, σύζυγο του Ι. Τσιάρα (Καραγιάννη). Ο Γεώργιος Χαλδούπης λίγα χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης του σκοτώθηκε από κάποιον Τούρκο και η γυναίκα του Γλυκερία δεν ξαναπαντρεύτηκε.

Ο Ζήσης Χαλδούπης, δεύτερος γιος του Κώστα, είχε σύζυγο τη Σουλτάνα Κίκη από τη Βλάστη και έκαναν πολλά παιδιά, πέντε αγόρια και άλλα τόσα κορίτσια, τα οποία θα αναφέρω με τη σειρά που γεννήθηκαν: πρώτος ήταν ο Κώστας με σύζυγο τη Μελπομένη Κ. Δελαπάσχου και παιδιά τους ο Ζήσης και ο Γιώργος, δεύτερη ήταν η Αρετή που είχε σύζυγο τον Γεώργιο Τζιντζιόβα, τρίτη η Ζαχαρώ σύζυγος Ν. Γκάτσου (Καραμπή), τέταρτη η Ελευθερία σύζυγος Αθανασίου Λιάλιου, πέμπτος ο Γεώργιος με σύζυγο τη Βασιλική Δ. Καραγιώργου και παιδιά τους η Σουλτάνα, η Στέλλα και η Ελένη, έκτη είναι η Αναστασία (Τασία) με σύζυγο το Σταμούλη Τσιάρα, έβδομος ο Γιάννης με σύζυγο τη Χρυσούλα Ν. Μπαρτζώκα και παιδιά τους ο Νικόλαος, ο Ζήσης και ο Γεώργιος, όγδοη ήταν η Βασιλική με σύζυγο το Γεώργιο Τσιουβάκα από τη Βλάστη, ένατος ήταν ο Νικόλαος που σκοτώθηκε στρατιώτης στον εμφύλιο πόλεμο το 1949 και τελευταίος ο Χρήστος με σύζυγο την Ελένη Ζ. Γούλα άτεκνοι. Η παραπάνω οικογένεια, σήμερα διαμορφώνεται σε επτά οικογένειες και είναι διεσπαρμένες στην Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη και τη Σιάτιστα.


 ΠΙΣΩ 

Γρήγορη Ενημέρωση


Το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών 25/6/23 ....
περισσότερα

Στις 6 Αυγούστου ο ορεινός αγώνας στα Νάματα....
περισσότερα

Το αφιέρωμα από το agiotopia.gr της Ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής
περισσότερα

Ηλεκτροδότηση στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Ναμάτων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
περισσότερα

Μια νέα έκδοση από τις εκδόσεις "Ταξιδευτής" του συγχωριανού μας Δημήτρη Παράσχου. Η παρούσα μελέτη - έρευνα είναι αποτέλεσμα εικοσάχρο­νης και πλέον αναζήτησης για ένα θέμα που στις μέρες μας και μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως πρακτική σημασία.
περισσότερα

Νέο βίντεο. Οδοιπορικό Ναμάτων 2020
περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση
"Ναματιανές ντοπιολαλιές και δοξασίες στα Νάματα Βοΐου - Κοζάνης" στα πλαίσια των γιορτών Πέλεκον της Αναστασίας Παπαθωμά
περισσότερα