Η οικογένεια Γουναρά προέρχεται από την Ήπειρο, με ενδιάμεσο σταθμό ένα χωριό των Γρεβενών Κουπατσιαροχώρι και πρέπει να είναι βλαχόφωνης καταγωγής. 

Τον πρώτο Γουναρά που γνωρίζουμε είναι ο Στέργιος [Τιγούλιας].

Στο χωριό μας ήρθε γύρω ή λίγο πριν το 1860. Ο πατέρας του που ονομαζόταν Γεώργιος, γεννήθηκε το 1864 και είχε και άλλα αδέλφια που εκείνα κατέληξαν στην Τσαριτσάνη και πολλοί απόγονοί τους είναι εγκατεστημένοι εκεί.

Γυναίκα του Στέργιου ήταν η Καλλίνω ή Καλλιρόη που ήταν παντρεμένη για δεύτερη φορά με αυτόν. Ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο Απόστολος Τσιάρας που πέθανε το 1898, έχοντας ένα γιο τον Ιωάννη Τσιάρα (Καραγιάννη). Η Καλλίνω ήταν το γένος Δημητρίου Γούλα ή Μητράκου και αδερφή του θρυλικού «Νταλαγιώργου».

Με τον δεύτερο γάμο της η Καλλίνω με τον Στέργιο Γουναρά απέκτησαν τρεις κόρες με πρώτον ένα γιο το Στέφανο το 1901. Και στη συνέχεια μέσα στη δεκαετία τη Φανή, τη Φλώρα και την Ευδοκία που δεν έζησε. Τη Φλώρα την υιοθέτησε ο αδερφός του Στέργιου, ο Δημήτριος που ζούσε τότε στην Τσαριτσάνη και εκεί ζουν πολλοί από τους απογόνους της που απέκτησε με το σύζυγό της Θωμά Μητσιμπόνα. Η Φανή παντρεύτηκε το Νικόλαο Τσιώμπρα ή Μπαρτζώκα που περιγράφουμε στην οικογένεια Τσιώμπρα.

Ο Στέφανος, γιος του Στέργιου, παντρεύτηκε την Ασπασία Γ. Βράνα και απέκτησαν πέντε παιδιά, πρώτον το Στέργιο, μετά το Γεώργιο και στη συνέχεια το Γιάννη και την Καλλιρόη δίδυμοι και τελευταία τη Δημητρούλα. Η οικογένεια Γουναρά δυστυχώς αριθμεί μόνο τέσσερεις οικογένειες με περί τα 12 μέλη.


 ΠΙΣΩ 

Γρήγορη Ενημέρωση


Το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών 25/6/23 ....
περισσότερα

Στις 6 Αυγούστου ο ορεινός αγώνας στα Νάματα....
περισσότερα

Το αφιέρωμα από το agiotopia.gr της Ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής
περισσότερα

Ηλεκτροδότηση στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Ναμάτων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
περισσότερα

Μια νέα έκδοση από τις εκδόσεις "Ταξιδευτής" του συγχωριανού μας Δημήτρη Παράσχου. Η παρούσα μελέτη - έρευνα είναι αποτέλεσμα εικοσάχρο­νης και πλέον αναζήτησης για ένα θέμα που στις μέρες μας και μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως πρακτική σημασία.
περισσότερα

Νέο βίντεο. Οδοιπορικό Ναμάτων 2020
περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση
"Ναματιανές ντοπιολαλιές και δοξασίες στα Νάματα Βοΐου - Κοζάνης" στα πλαίσια των γιορτών Πέλεκον της Αναστασίας Παπαθωμά
περισσότερα